Complete Trimbehandeling

Tijdens een trimbehandeling wordt uw Labradoodle gewassen, gedroogd en getrimd.  De hond komt klitvrij in de salon, dit is niet alleen fijn voor mij, maar vooral voor de hond zelf. Een enkele kleine klit is natuurlijk geen probleem, maar een hond die onder de viltplekken zit moet helaas kort. Het is te pijnlijk voor uw doodle als er getracht wordt om deze viltplekken te verwijderen. Het welzijn van uw doodle staat bij mij op nummer 1 en door hem zo te plagen om viltklitten te verwijderen, is voor uw hond niet te doen, hierdoor zal hij een slechte ervaring met een trimsalon opdoen. 

Tussenbeurt

Als u het lastig vindt om uw hond goed klitvrij te houden kunt u er voor kiezen om hem standaard al iets korter te laten trimmen, u kunt er ook voor kiezen om een tussenbeurt voor uw hond in te plannen. Hij wordt dan weer  gewassen, drooggeblazen, doorgekamd, oogjes, voetjes en achterwerk weer netjes gemaakt. Na een aantal weken kunt u dan weer een volledige trimbeurt afspreken. Een tussenbeurt zorgt ervoor dat u uw doodle wat makkelijker kan onderhouden en we evt vervilting of klitten wat sneller kunnen tackelen.

Borstelbeurt

Wilt u de vacht van uw labradoodle wat langer houden, dan is veel borstelen gewenst. Vindt u het lastig om dit met regelmaat te doen dan kunt u een borstelbeurt afspreken. Uw hond wordt volledig geborsteld, de ogen vrij geknipt en de nagels geknipt (exl. wassen en droogblazen).

Puppy-wenbeurt

Niks is er zo fijn als uw hond rustig en ontspannen een trimbehandeling ondergaat. Dit is een kwestie van wennen, meteen vanaf het begin af aan. Stapje voor stapje went u uw pup aan kammen, drogen en wassen.
vanaf een week of 5 maken de pups bij mij al kennis met het trimmen. Het geluid van de blazer, het rustig aan kammen en het kennismaken met het staan op een trimtafel. Als de pup mee naar huis gaat is het natuurlijk van het grootste belang dat dit thuis verder geoefend wordt. 

Als uw pup rond de 14 weken oud is kunt u bij mij in de salon komen voor een puppy-wenbeurt

De eerste keer voor uw pup in de trimsalon is vaak een nieuwe en vooral spannende ervaring. We nemen de tijd om de pup te laten wennen aan de trimsalon, de tafel, geluiden van bijvoorbeeld de tondeuse en de blazer. Natuurlijk is het van belang dat dit op het tempo van uw jonge pup gaat, zodat hij een positieve ervaring zal opdoen. In een puppy-trimbeurt wordt de vacht geborsteld, de voetjes weer netjes geknipt en de oogjes weer haarvrij gemaakt. Omdat de pup nog jong is zal een puppy-beurt maximaal een uur in beslag nemen.

Workshop Basis- vachtverzorging 1 op 1 

Het onderhoud van een labradoodle vergt veel vachtverzorging. De basis voor een gezonde vacht is, het gebruik van de juiste materialen, wassen, op de juiste manier drogen en op de juiste manier borstelen zodat er geen haren worden overgeslagen. Ook leert u hoe de ogen vrij van haar te knippen en de voetzooltjes te knippen. Verwacht u binnenkort een pup of heeft u al een doodle en u wilt bovenstaande op de juiste manier gaan leren? Dan kunt u een 1 op 1 workshop afspreken waarin ik u de basis-vachtverzorging ga uitleggen.