Trimsalon

Omdat de  Australian Labradoodle veel vachtverzorging nodig heeft en ik dit graag  goed aan mijn toekomstige pupeigenaren wil kunnen uitleggen (en ik het vooral zelf  heel leuk vind om te doen ;-).  ben ik begonnen met een trimopleiding bij het Aeres college in Barneveld. Daar ben ik gestart met module 1: specialist vacht en lichaamsverzorging. Deze module heb ik afgesloten met een diploma. Na deze module was ik eigenlijk een beetje zoekende hoe nu verder. Een allround trimopleiding had niet mijn voorkeur omdat ik de intentie niet had om honden van allerlei rassen te gaan trimmen  en daarbij wilde ik de kennis die ik opgedaan had goed over kunnen brengen op de toekomstige pupeigenaren.

Een workshop "Doodles trimmen" van een dag of enkele dagen vond ik echt te weinig, want ik wilde niet alleen leren knippen, maar eigenlijk ook het 'geheel' beter leren. Je hebt immers het grootste goed van baasjes in handen en dat is een enorme verantwoordelijkheid.
Bij Caroline Tuijn heb ik een opleiding "op maat" gevolgd, de praktijk verder ontwikkelt specifiek voor de Labradoodle en dit afgesloten met een officieel certificaat. 
Later in  dit jaar wil ik mijn kennis graag verder uitbreiden en ga ik starten met de opleiding Ethologie (hondengedrag) op het Aeres College in Barneveld. Dit zal mij als fokker en als trimster veel toegevoegde waarde geven omdat ik mij graag wil blijven ontwikkelen.

Voordat ik startte met de trimopleiding was mijn intentie om vooral mijn pupkopers goede info over de vachtverzorging te kunnen geven. Tijdens de opleiding bij Caroline merkte ik dat het trimmen van Labradoodles mij heel erg blij maakt! Aankomend jaar gaan wij verhuizen naar Arnhem -Noord waar ik een heerlijke ruimte krijg en ik op kleine schaal het trimmen meer vorm kan gaan geven als Doodle trimster.  Uiteraard hebben wij af en toe nog  een nestje Australian Labradoodles , want dat is en blijft ook nog steeds mijn grote passie!


Wilt u meer informatie betreft het trimmen? Neemt u dan gerust contact op via de mail: monique@doodlefriends.nl