ALAEU

Wij fokken graag op een verantwoorde manier en daarom zijn wij aangesloten bij de ALAEU, de Australian Labradoodle Association Europe. We  maken gebruik van de database. Hierin worden alle gezondheidsgegevens van de honden geregistreerd. Dit is uitermate belangrijk om de juiste combinaties van lijnen te bepalen. Voordat een hond de fok in gaat, moet hij of zij eerst een aantal testen ondergaan. o.a. wordt er een uitgebreid oogonderzoek gedaan door een oogspecialist, dit onderzoek komt jaarlijks terug. Ook worden er foto's gemaakt van heupen en ellebogen en wordt er een patella (knie) onderzoek gedaan. 
Daarna wordt er nog op een aantal erfelijke ziekten getest en wordt daarbij het profiel met bijbehorend nummer van de desbetreffende hond vast gelegd. Uiteraard kunt u altijd tijdens een kennismaking de testresultaten inzien. 

Er worden niet alleen hoge eisen gesteld  voordat een hond daadwerkelijk de fok in kan, maar ook  aan de leden van de ALAEU. Het halen van een vakbekwaamheidsdiploma is ook een van deze eisen. Dit diploma heb ik in 2017 behaald bij het Aeres College te Barneveld en sta vanaf 2017 ingeschreven bij de RVO met een UBN nummer die vanaf november 2021 verplicht is voor het aanvragen van een Europees paspoort met chipregistratie. 

Wilt u meer informatie, dan kunt u op onderstaande link klikken

   LINK