The Australian Labradoodle

Australian Labradoodle 

Geschiedenis

In de jaren 80 is er door een Australische hulphonden vereniging een hond ontwikkeld voor hulpbehoevende mensen met een allergie. Door een poedel met een labrador te kruisen ontstond de labradoodle (F1).
Rutland Manor en Tegan park Labradoodles uit Australië zijn dit verder gaan ontwikkelen, door er andere rassen doorheen te kruisen, na 20 jaar van onderzoek en een speciaal fokprogramma, ontstond de Australian Labradoodle, de niet verharende allergie vriendelijke hond. Wij fokken uitsluitend All Pure en ALF3 Australian Labradoodles, dit is de laatste en een na laatste  generatie Labradoodles, die de kans op allergie zo klein mogelijk maken.

Kenmerken

Allergie vriendelijke niet verharende vacht
Energiek
Vrolijk
Aanhankelijk, wil graag bij je zijn
Zachtaardig en lief
Intelligent en goed te trainen (hulphond)
Geeft geen typische hondengeur af
Kortom de IDEALE GEZINSHOND

Vachten
Er zijn twee soorten vachten bij de Australian Labradoodle.

De Fleece vacht en de wolvacht.De fleecevacht is onder te verdelen in twee soorten: Wave en Curly)
De Wave fleecevacht is een golvende losse vacht, deze vacht is makkelijk te onderhouden, door ongeveer eens per week een stevige borstel beurt te geven. De curly vacht heeft meer krul, eigenlijk een beetje te vergelijken met wafeltjes.
De wolvacht is wat compacter en meer gekruld, deze vacht lijkt meer op een poedel en er is iets vaker een kambeurt nodig.

Maten
De Australian Labradoodle heeft drie maten.

Miniatuur- 35 cm- 42 cm en 7 -13 kilo
Medium    43 cm- 52 cm en 13-20 kilo
Standaard 53 cm- 63 cm en 23-30 kilo

Kleuren
De Australian Labradoodle kent veel kleuren o.a

Wit, Creme, abricot, caramel, rood, chocolade, café aut lait, lavendel en zwart, afhankelijk van het kleuren-gen  van de ouders, krijg je ook wel eens met een zwarte en een lichte hond alle kleurtjes in een nest. Dat noemen dan een 'regenboog' nest. Puck haar eerst nest was zo'n regenboog -nest, Puck kan alle kleuren vererven.